Som Cooperativa

Al Pirineu i l’Aran fa dècades que estem patint les dures conseqüències de la desindustrialització i la nostra comarca, el Pallars Jussà, és una de les més deprimides econòmicament de Catalunya. L’escàs teixit industrial d’aquest territori fa que l’economia local estigui centrada en els sectors primari i de serveis, essent gairebé inexistent les empreses de transformació que donin valor afegit als productes locals i a les matèries primeres.

Amb l’augment del preu dels combustibles fòssils i la creixent consciència ambiental de la societat davant l’actual situació d’emergència climàtica, la instal·lació d’estufes i calderes de pèl·let al Pirineu i l’Aran ha anat en augment, existint cada vegada més demanda d’aquest biocombustible.

Amb l’objectiu de contribuir al desenvolupament del sector secundari a nivell local i d’oferir als consumidors de pèl·lets un producte d’origen local, “km 0”, 100% natural, d’alta eficiència, a menor preu i que contribueix a frenar el canvi climàtic va néixer SOM BIOMASSA.

SOM BIOMASSA som una cooperativa de treball associat constituïda inicialment per tres persones, en la que recentment hem anat incorporant més sòcies (treballadores i col·laboradores), que fabriquem i distribuïm pèl·lets de fusta.

SOM COOPERATIVA!

Perquè creiem que la cooperativització de la nostra activitat contribuirà a  la reactivació de l’economia local, generant ocupació i sinèrgies entre d’altres iniciatives sorgides de l’economia social i solidària i obtenint un producte totalment competitiu en qualitat i preu.

Perquè apostem pel desenvolupament local basat en una economia sostenible, arrelada al territori i de proximitat, que sigui capaç de crear una alternativa real per les consumidores del Pirineu i Aran.

Perquè és necessari bastir projectes cooperatius forts i consolidats a escala local i regional.

Perquè volem contribuir en estendre els valors del cooperativisme i de l’economia social i solidària al Pirineu i l’Aran.